Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий грецька соус вегетаріанські страви › Скордалія (грецький соус)
Скордалія (грецький соус)

Скордалія (грецький соус)

Цей соус не просто смачний і ароматний. Він ще й досить ситний, завдяки картоплі. Часниковий запах і винний оцет не залишить байдужим нікого з тих, кого ви надумали пригощати цим соусом. Він прекрасно підійде до овочевих страв і страв із птиці. Адже соус з картоплі - це не тільки незвично, він цілком підійде для овочів, як доповнення до страви. До речі, соус можна вживати і просто без гарніру. Загалом, експериментуйте, дивуйте своїх близьких, а ми вам у цьому допоможемо. Смачного!

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 4 шт.
  2. 2. Часник (зубчики) — 2 шт.
  3. 3. Суміш перців мелена — за смаком
  4. 4. Олія оливкова — 50 мл
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Винний оцет — 10 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Почистити, нарізати кубиками картоплю та поставити варити у підсоленій воді.

  2. Зварену картоплю відкинути на сито, щоб стекла рідина.

  3. Покласти в блендер, додати часник, подрібнити.

  4. Тепер влити 2 столові ложки олії і знов подрібнити 10 секунд.

  5. Додати винний оцет і суміш перців. Довести до однорідної консистенції.