Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий французька десерти › Шоколадно-бананове парфе
Шоколадно-бананове парфе

Шоколадно-бананове парфе

Вам не здається, що саме слово "парфе" вже обіцяє щось дуже смачне, солодке і повітряне? Можливо, справа у французькій мові, яка завжди звучить якось особливо романтично, але дійсно назва цього десерту перекладається як "бездоганний, прекрасний". Як правило, його готують зі збитих вершків, шоколаду і фруктових пюре, але ми ж з вами хочемо, щоб визначення "бездоганно" відносилося і до нашої фігури, правда? Тоді виключаємо все надто жирне і солодке, і готуємо найкориснішу і дієтичну версію цього приголомшливого десерту. Заінтриговані? Дивіться рецепт!

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Авокадо — 1 шт.
  2. 2. Ванільний цукор — 1 ч.л.
  3. 3. Какао — 2 ст.л.
  4. 4. Мед — 2 ст.л.
  5. 5. Банан (невеликий) — 1 шт.
  6. 6. Яблуко (маленьке) — 1 шт.
  7. 7. Мигдаль — 20 г
  8. 8. Лимон — 0,5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, ложкою вийміть м'якоть і викладіть її в чашу блендера.

  2. Туди ж всипте какао і ванільний цукор, влийте мед і 3 ст.л. води.

  3. Збийте всі інгредієнти до однорідного стану, за консистенцією нагадує пудинг. При необхідності додайте ще трохи води.

  4. Яблуко і банан мело наріжте і перемішайте. Збризніть лимонним соком.

  5. Мигдаль подрібніть в блендері або порубіть ножем.

  6. У високі склянки або посуд для десерту викладіть шар шоколадного пудингу, потім шар фруктів, посипте горішками, далі знову викладіть шар пудингу і т.д. - Кількість шарів зробіть на свій смак.

  7. Готовий десерт подавайте негайно. В якості прикраси можна використовувати шоколадну крихту або шоколадне драже.