Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий узбецька обід осінь › Печеня чучвара (з пельменями)
Печеня чучвара (з пельменями)

Печеня чучвара (з пельменями)

Чучвара - це страва узбецької кухні. Являє собою пельмені. Але це не зовсім наші пельмені. У печеню чучвара до пельменів додається картопля, цибуля і помідори і все це тушкується. Страва дуже ситна, так як тут є і тісто, і фарш, і картопля. Тому ми б рекомендували її вживати на обід. Смак страви виходить розкішним і незвичайним. Пряний аромат страви буде витати на вашій кухні і зізве на обід всіх мешканців помешкання. Тому найголовніше побільше приготувати такої страви. Якщо пельмені вже наліплені, то страва готується не так вже й довго. В Узбекистані печеню чучвара подають зі столовим оцтом, прикрашають дрібно нарізаною зеленню. А також використовують соуси з помідорів, паприки і гострого стручкового перцю.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Картопля — 7 шт.
  2. 2. Пельмені — 0,5 кг.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Помідори — 2 шт.
  5. 5. Петрушка — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Вода — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити, нарізати скибочками. Смажити 20 хвилин в соняшниковій олії.

  2. Цибулю очистити, нарізати півкільцями, обсмажити. Помідори очистити від шкірки, нарізати часточками. Смажити з цибулею ще 2 хвилини.

  3. У казан покласти картоплю, зверху цибулю з помідорами, а на них викласти пельмені. Посипати перцем, сіллю, петрушкою. Залити 200 мл. води, тушкувати 45 хвилин.