Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий легкий борошно › Пиріг з корицею
Пиріг з корицею

Пиріг з корицею

Ароматна кориця, яка представлена у вигляді коричневого порошку або паличок, відома всім. Але мало хто знає, що ця екзотична пряність являє собою висушену кору тропічних дерев Шрі-Ланки та Південної Індії. Солодкуваті листя кориці пахнуть (на диво) не корицею, а гвоздикою і теж використовуються в кулінарії. Раніше ця дивовижна спеція була доступна лише королям, зараз же вона присутня на кухні у кожної сучасної господині. Свіжоспечена випічка, у складі якої є ця пряність, не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана. Доведено, що божественний розслабляючий аромат кориці здатний підняти настрій і поліпшити мозкову діяльність. Перевіримо?

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 80 г.
  2. 2. Цукор — 120 г.
  3. 3. Ваніль — 5 г.
  4. 4. Яйце куряче — 1 шт.
  5. 5. Борошно — 90 г.
  6. 6. Розпушувач — 5 г.
  7. 7. Борошно пшеничне — 30 г.
  8. 8. Молоко — 125 мл.
  9. 9. Кориця мелена — 5 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розм'якшене масло збити з цукром в пишну масу. Додати яйця, ваніль, корицю і ще раз добре збити. Додати в яєчно-масляну суміш просіяне борошно і молоко. Довести тісто до однорідної консистенції.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Тісто вилити у форму і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 30-35 хвилин. За бажанням прикрасити збитими вершками і присипати какао з корицею.