Куряче стегно в гранатовому соусі
- 1. Куряче стегно — 6 шт.
- 2. Оливкова олія — 1 ст. л.
- 3. Перець чорний (мелений) — за смаком
- 4. Соус ткемалі — 3 ст. л.
- 5. Сіль — за смаком
- 6. Зелень — за смаком
- 7. Цибуля — 1 шт.
- 8. Слива (для соусу) — 100 г.
- 9. Гранат (для соусу) — 1 шт.
- 10. Цукор (для соусу) — за смаком
- 11. Кайенский перець (доля соусу) — за смаком
- 12. Лимоний сік (для соусу) — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спершу приготувати соус. Узяти гранатовий сік або пюре (можна отримати різними способами: розрізати гранат навпіл і віджати сік в соковижималці, або прокрутити фрукт в м'ясорубці). Із слив зробити також пюре. В окрему посудину влити отримане гранатово-сливове пюре, додати цукор і сіль. Уварити суміш до загустіння. Кайенський перець, порубану дрібно зелень (кінзу, базилік) і лимонний сік вмішати пізніше. Соус готовий!
Включити прогріватися духовку на 180ºС. У посудині підготувати суміш з солі і перцю. Потім натерти цією сумішшю і соусом підготовлені до смаження курячі стегна.
Форму застелити фольгою, змастити олією і викласти на неї курячі стегна.
Цибулю очистити і порізати кільцями, або півкільцями. Укласти зверху курки. Готувати в духовці 45 хвилин. Через 30 хвилин, прибрати фольгу, щоб стегенця зарум'янилися і так само зменшити градуси до 160 ºС достатньо.
Готові курячі стегна викласти на тарілку і полити соусом ткемалі. Прикрасити зеленню. Подавати до столу.