Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий європейська цукор вечеря › Медовий кекс із шоколадною глазур'ю
Медовий кекс із шоколадною глазур'ю

Медовий кекс із шоколадною глазур'ю

Сімейне свято ніколи не обходиться без смачного десерту. Пропонуємо вам рецепт медового кексу із шоколадною глазур'ю. Наприклад, якщо сьогодні у когось з ваших членів сім'ї день народження, ці кексики стануть відмінним доповненням святкового столу. Тим більше, що і готуються ці кексики недовго, і продукти, що входять до їх складу ви легко зможете знайти в будь-якому супермаркеті. Звичайно, можна вирішити проблему солодкого столу, витративши всього півгодини на похід в супермаркет, і купити вже готові солодощі. Але куди краще буде, якщо ці кекси ви приготуєте своїми руками. Адже, в цьому випадку ви будете враховувати смаки всіх присутніх на святі. А вже медові кекси, повірте нам, не залишать байдужими ваших гостей.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Мед — 125 г.
  2. 2. Цукор — 50 г.
  3. 3. Ванільний цукор — 10 г.
  4. 4. Вершкове масло — 125 г.
  5. 5. Яйця — 2 шт.
  6. 6. Кориця — 0.5 ч. л.
  7. 7. Апельсин — 1 шт.
  8. 8. Мигдальна есенція — 2-3 краплі
  9. 9. Борошно — 250 г.
  10. 10. Розпушувач тіста — 3 ч. л.
  11. 11. Цукати — 50 г.
  12. 12. Подрібнені горіхи — 70 г.
  13. 13. Шоколад — 75 г.
  14. 14. Молоко — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Повільно нагріти і розтопити мед, цукор, вершкове масло, перелити все в мисочку і дати охолонути.

  2. У холодну суміш додати яйця, корицю, терту цедру апельсина, кілька крапель мигдальної есенції.

  3. Змішати і просіяти борошно, розпушувач тіста і з'єднати з першою масою. Додати апельсиновий сік (2 ст. л.), цукати і горіхи (трохи залишити для прикрашання).

  4. Перекласти тісто у змащену маслом форму для кексу, поставити випікати в нагріту духовку.

  5. Випікати близько півгодини при температурі 180-200°C.

  6. Розламати на шматочки і розтопити на водяній бані шоколад і молоко. Коли маса стане гладенькою, вилити її на кекс і прикрасити горіхами і цукатами.