Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий плита російська дієтичні страви › Хек у золотистій скоринці
Хек у золотистій скоринці

Хек у золотистій скоринці

Хек – найкорисніший, смачний і невибагливий в приготуванні представник тріскових порід, тому страви з ним виходять завжди божественними і неперевершеними. Відокремлювати кісточки від філейної частини – одне задоволення, а бульйон з хека Ви отримаєте неймовірно ароматний і прозорий як сльоза. Але сьогодні ми не будемо варити рибний супчик. Пропонуємо Вам щось вишукане і неповторне – хека в золотистій скоринці. Хрустка, рум'яна скоринка з'являється завдяки двоетапній паніровці: спочатку занурюємо скибочку рибки в збиті яйця, потім – обвалюємо у кукурудзяному борошні. Відкусивши шматочок, Ви будете приємно здивовані, наскільки ніжне, м'яке і соковите м'ясо криється під товстим шаром апетитної скоринки.

Кількість порцій 3
Час приготування 35 хв

  1. 1. Хек — 500 г
  2. 2. Куряче яйце — 2 шт.
  3. 3. Соняшникова рафінована олія — 100 мл
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Борошно кукурудзяне — 100 г
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу миємо, очищаємо при необхідності від луски і нутрощів, вирізаємо всі плавники і нарізаємо невеликими шматочками.Посипаємо шматочки хека сіллю і чорним меленим перцем.

  2. У невелику миску вбиваємо курячі яйця. Перемішуємо їх виделкою. Можна додати дрібку солі, якщо риба посолена недостатньо.

  3. Шматочки хека занурюємо в яєчну суміш. Нам необхідно, щоб шматочки хека були повністю покриті яєчною сумішшю, тому добре їх занурюємо, кілька разів при цьому перевертаючи.

  4. У тарілку насипаємо кукурудзяне борошно. Викладаємо в нього рибу в яйці. Обвалюємо шматочки риби в кукурудзяному борошні з усіх боків.

  5. Відразу ж викладаємо підготовлену рибу на розпечену сковорідку з соняшниковою рафінованою олією.

  6. Обсмажуємо шматочки хека на середньому вогні з усіх боків до золотистої скоринки.

  7. Обсмажену рибу викладаємо на тарілку і подаємо до столу!