Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий легкий російська весна › Грибний холодник
Грибний холодник

Грибний холодник

Холодник, також холодний борщ - це холодний суп, національна страва кухонь декількох східноєвропейських країн. Це страва білоруської, литовської, латвійської, польської, української кухонь. У російській кухні подібна страва називається свекольник. У свекольник, як ви здогадалися, додається буряк. Але ми сьогодні з вами будемо готувати грибний холодник, рецепт якого трошки відрізняється від оригінального. Тому що справжній холодник готується без шматочка якого-небудь м'яса. У нашому ж грибному холоднику присутнє куряче філе, тому в якості пісної страви такий холодник вже не підійде. Холодник завжди подається охолодженим. При подачі в тарілку покласти половинку яйця і сметану. Приємного апетиту!

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Білі гриби або печериці — 500 г.
  2. 2. Петрушка — 50 г.
  3. 3. Куряче філе — 400 г.
  4. 4. Огірок свіжий — 1 шт.
  5. 5. Корінь селери — 30 г.
  6. 6. Лимонний сік — 1 ст. л.
  7. 7. Яйце варене — 1 шт.
  8. 8. Зелена цибуля — 10 г.
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Цукор — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Грибний відвар — 1000 мл.
  13. 13. Курячий бульйон — 150 - 200 мл.
  14. 14. Кріп — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Білі гриби (або шампіньйони) відварити до готовності в підсоленій воді. Після гриби вийняти і нарізати кубиками. Відвар не виливати.

  2. Куряче філе відварити до готовності в підсоленій воді разом із коренем селери і коренем петрушки. Після курку нарізати кубиками. Бульйон відставити.

  3. Зелень петрушки, кропу і цибулю дрібно посікти, стебло селери нарізати кубиками. Всю зелень підсолити, щоб вона пустила сік.

  4. Огірок нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти і залити грибним бульйоном. Додати трохи курячого бульйону.