Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий м'ясо зима › Домашня шинка
Домашня шинка

Домашня шинка

Свиняча шийка відрізняється своїми особливими смаковими якостями. Шийка свині дуже ніжне м'ясо і тому воно придатне для самих витончених страв. Сама наявність у страві шийки вже говорить, що страва буде вишуканою. Тому засукайте сьогодні рукава покоротше і вирушайте на кухню, щоб приготувати домашню шинку із свинячої шийки. Шинка відносно недовго готується, в основному час потрібен на вимочування м'яса і на його запікання, тому всі дві з половиною години, поки шинка буде готуватися, ви можете спокійно займатися своїми справами. Смак у домашньої шинки вийде просто приголомшливий. Ніжність і неперевершений аромат вас вразить з першої хвилини, коли ви її гарячу і пахучу витягнете з духовки.

Кількість порцій 10
Час приготування 160 хв

  1. 1. Свинина (шийка) — 1-1,5 кг.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Петрушка — за смаком
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець — за смаком
  7. 7. Лавровий лист — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Свинину перев'язати бинтом-сіткою. Замочити на годину в холодній воді.

  2. Потім залити м'ясо холодною водою і довести до кипіння. Воду злити, і знову залити холодною водою.

  3. Порізати цибулю на 4 частини, моркву - кільцями і додати до м'яса. Також додати сіль, перець, петрушку і лавровий лист.

  4. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити ще 40 хвилин.

  5. Через 40 хвилин м'ясо вийняти, остудити, загорнути у фольгу і запікати в розігрітій до 200°С духовці 30 хвилин.