Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий європейська шоколад › Шоколадні трюфелі
Шоколадні трюфелі

Шоколадні трюфелі

Одним з найпростіших і доступних варіантів домашніх солодощів є, звичайно ж, шоколадні трюфелі. Ці милі саморобні цукерки можна приготувати як до святкового столу, так і звичайного сімейного чаювання, коли хочеться порадувати домочадців чимось смачненьким. Основа наших трюфелів – густий ганаш із розтопленого шоколаду, згущеного молока і горішків. Потім охолоджені шоколадні кульки поливаються гарячим шоколадом і обвалюються в какао-порошку. Тримайтеся, ласуни: перед цими чудовими цукерками Ви точно не встоїте. До речі, своїм ім'ям десерт зобов'язаний великій схожості з вишуканим делікатесом – рідкісним грибом трюфелем, який можна знайти в густих дубових лісах південної Франції.

Кількість порцій 6
Час приготування 75 хв

  1. 1. Шоколад — 170 г.
  2. 2. Мигдаль — 30 г.
  3. 3. Молоко згущене варене — 20 г.
  4. 4. Какао-порошок — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Мигдаль подрібнити в блендері. Чорний шоколад (120 грам) розламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Потім додати в нього варене згущене молоко, подрібнений мигдаль. Довести масу до однорідної консистенції.

  2. Трохи охолодити шоколадну масу і скачати з неї кульки, розміром з волоський горіх. Покласти цукерки на 30-40 хвилин у морозильник. Какао просіяти на суху тарілку.

  3. 60 грам шоколаду розтопити на водяній бані. Дістати цукерки з морозильника, опускати їх у гарячий шоколад, а потім в какао. До подачі зберігати цукерки в холодильнику.