Домашні круасани
- 1. Борошно — 3,5 стакана
- 2. Тепла вода — 1 стакан
- 3. Сухі дріжджі — 1 ч. л.
- 4. Сметана — 0,3 стакана
- 5. Сіль — 1 ч. л.
- 6. Несолоне вершкове масло — 1,75 стакана
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У середній мисці потрібно змішати 1 склянку борошна з водою і дріжджами. Місити до тих пір, поки тісто перестане липнути до рук. Відкласти тісто в сторону, і дати йому піднятися протягом 1 години.
Тепер потрібно додати борошно, що залишилося, сметану, сіль, і гарненько все замісити. Накрити миску поліетиленовою плівкою і залишити на 20 хвилин. Бажано помістити тісто в холодильник.
Помістити масло між двома листами поліетиленової плівки, і за допомогою качалки розкачати його у великий квадрат.
Дістати тісто з холодильника, і, на злегка посипаній борошном поверхні, розкачати його у великий прямокутник. Помістити квадрат масла на нижню частину прямокутника. Тепер руками вирівняти тісто.
Скласти тісто вдвічі так, щоб масло опинилося між ним. Затиснути краї пальцями. Акуратно розкачати його качалкою, щоб розтягнути тісто і масло. Тепер, скласти тісто конвертиком.
Загорнути тісто в харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на 1 годину. Після цього вийняти його, і зробити ще два "оберти". У цілому чотири оберти. Розрізати тісто навпіл.
На злегка посипаній борошном поверхні, розкачати кожну половину тіста у прямокутник. Розрізати кожен прямокутник на невеликі трикутники.
У основі трикутника зробити надріз. Тепер кожен трикутник згорнути в трубочку, щоб вийшов круасан. Якщо хочеться зробити його з начинкою, тоді треба додати чайну ложку, наприклад варення, в середину трикутника і згорнути у трубочку.
Розігріти духовку до 190°C. Поки вона розігрівається, викласти круасани на лист для випічки. Збити яйце в мисочці, і змастити їм круасани.
Випікати їх протягом 35 хвилин до золотистого кольору. От і все, круасани в домашніх умовах готові. Смачного!