Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній сир весна › Вертута по-молдавськи
Вертута по-молдавськи

Вертута по-молдавськи

Вертута - це рулет з витяжного тіста, дуже поширений в молдавській кухні. Для приготування вертути використовується те ж тісто, що і для плацинди, але з додаванням яєць і з великою кількістю соняшникової олії. Тісто розкачується і розтягується руками до товщини аркуша паперу. Після випічки вертуту обов'язково змащують маслом. Головна трудність полягає в розтягуванні тіста до дуже маленької товщини. Чим тонше пласт тіста, тим "правильнішою" вважається вертута. При згортанні потрібно притримувати долонею те місце, де відбувається в даний момент вигин, інакше тісто може порватися. Начинки використовуються для наповнення вертути найрізноманітніші.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Соняшникова олія — за смаком
  4. 4. Вода — 7 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. М'ясний фарш — 400 г.
  8. 8. Цибуля — 2 шт.
  9. 9. Бринза — 400 г.
  10. 10. Вершкове масло — 200 г.
  11. 11. Мак — 50 г.
  12. 12. Цукор — 50 г.
  13. 13. Мед — 1 ч. л.
  14. 14. Горіхи волоські — 100 г.
  15. 15. Родзинки — 50 г.
  16. 16. Яблука — 300 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для начинки фарш обсмажити з дрібно порізаною цибулею 20 хвилин. Остудити. Посолити і поперчити за смаком.

  2. Бринзу натерти на тертці. Змішати з фаршем.

  3. Мак залити окропом, дати постояти 15 хвилин. Змішати з цукром і медом. Горіхи підсмажити. Родзинки промити. Пропустити все разом через м'ясорубку.

  4. Яблука потерти на крупній тертці і перемішати з цукрово-маковою сумішшю. Дати постояти 15 хвилин. Зайву рідину злити. Всі інгредієнти змішати.

  5. Для тіста змішати 1 яйце, борошно, воду і розтоплене вершкове масло 150 г. Замісити.

  6. Розкачати з тіста тонкий пласт. Зверху нанести рівний шар начинки. Загорнути у вигляді рулету.

  7. Рулет згорнути спіраллю, покласти на деко, змастити соняшниковою олією.

  8. Змастити верх вертути збитим яйцем і випікати в духовці 40 хвилин. Після випічки змастити пиріг вершковим маслом, що залишилось.