Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній американська десерти › Ванільні капкейки з шоколадним кремом
Ванільні капкейки з шоколадним кремом

Ванільні капкейки з шоколадним кремом

Для початку з'ясуємо що таке капкейк. Капкейк - це в буквальному сенсі перекладається з англійської мови, як «чашковий торт». Виглядає капкейк таким чином: це тістечко невеликого розміру. Один капкейк призначений для вживання в їжу однією людиною. Але це не означає, що для однієї людини призначається тільки один капкейк. Приготувавши капкейки за нашим рецептом, ви зможете з'їсти не один капкейк. Повірте нашому досвіду, що з'ївши один капкейк вам захочеться тут же з'їсти наступний. Тому що вони дійсно дуже смачні, ніжні й ароматні. Відмінно поєднуються з чаєм або кавою. А ще останнім часом їх стало дуже модно виготовляти на дні народження.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Вершкове масло — 350 г.
  2. 2. Борошно — 200 г.
  3. 3. Згущене молоко — 100 г.
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Цукор — 45 г.
  6. 6. Ванільний екстракт — 8 г.
  7. 7. Розпушувач для тіста — 10 г.
  8. 8. Цукрова пудра — 220 г.
  9. 9. Яйце — 3 шт.
  10. 10. Чорний шоколад — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180°C. Змастити вершковим маслом форми для випікання. Вершкове масло (50 г.) розтерти з цукром до кремоподібного стану. Додати ванільний екстракт та згущене молоко та добре перемішати.

  2. Після цього додати до суміші борошно, розпушувач для тіста і знову добре перемішати. Далі вливати молоко тонкою цівкою невеликими порціями та збити все до однорідної маси. Розкласти тісто у форми (без гірки) та випікати 20 хвилин.

  3. Далі приготувати шоколадний крем. Для цього добре збити цукрову будру з яєчними білками. Маса, що вийшла повинна бути прохолодною, оскільки при додаванні вершкового масла, воно може розтанути. Потім потрохи додавати вершкове масло (300 г.) та продовжувати збивати на невеликій швидкості до отримання однорідної маси. Після цього додати до суміші розтоплений на водяній бані шоколад, котрий теж не повинен бути гарячим, та продовжувати збивати на невеликій швидкості поки всі інгредієнти ретельно не перемішаються та не вийде шоколадний крем. Прикрасити охолоджені капкейки кремом.