Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній японська риба › Суші сяке-макі
Суші сяке-макі

Суші сяке-макі

Можливо, у вас скоро відбудеться тематична вечірка в стилі "Стародавні країни Сходу"? Або може ви просто вирішили глибше зануритися в культуру Країни висхідного сонця? У всякому разі, навчитися робити суші хоче багато людей. Ось ми і пропонуємо вам рецепт самих звичайних, простих ролів. Зробити таку страву під силу навіть тим, хто раніше ніколи суші не крутив. Але не думайте, що якщо рецепт простий, то і суші будуть не дуже смачні. Головне, робити все з бажанням! Замість лосося можна, наприклад, використовувати інші сорти риби, або навіть інші продукти. Можна зробити кілька видів суші і з друзями випробувати всі і вибрати найсмачніші для вас. Тут вже справа ваша!

Кількість порцій 5
Час приготування 40 хв

  1. 1. Лосось — 200 г.
  2. 2. Соєвий соус — 150 мл.
  3. 3. Рис для суші готовий — 400 г.
  4. 4. Норі — 6 шт.
  5. 5. Імбир маринований — 100 г.
  6. 6. Васабі — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для початку необхідно приготувати рис для суші. Зробити це можна, скориставшись рецептом на нашому сайті.

  2. Нарізати лосось шматочками (приблизно 15 см. в довжину і в розрізі 2 х 2 см.), залити рибу 20 мл. соєвого соусу.

  3. На лист норі викласти рис товщиною 3-5 мм., приблизно на 3/4 довжини листа, при цьому рис не потрібно сильно утрамбовувати.

  4. Викласти скибочки риби з одного кінця норі.

  5. Відступити 2 см. з протилежного кінця і залишити «поле» непокритим, злегка змочити його водою з рисовим оцтом.

  6. Звернути рол, надаючи йому квадратну форму.

  7. Розрізати рол на 6-8 шматочків (приблизно по 2 см.).

  8. Подавати з васабі та маринованим імбиром.