Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній російська літо › Печінковий торт
Печінковий торт

Печінковий торт

Абсолютна застільна класика - печінковий торт. Хто автор рецепта, що завоював таку неймовірну популярність, не відомо, але позмагатися з цією стравою за першість можуть хіба що салат олів'є та оселедець під шубою. Варіацій приготування цього несолодкого торта існує декілька: хтось готує його з курячої печінки - мовляв, так ніжніше, хтось не додає моркву і цибулю - і без того смачно, хтось замість борошна використовує манку... Варіантів - море, ми ж пропонуємо свій перевірений рецепт, який нас ще жодного разу не підвів!

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Яловича печінка — 700 г
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Молоко — 100 мл
  4. 4. Борошно — 100 г
  5. 5. Цибуля — 200 г
  6. 6. Морква — 200 г
  7. 7. Часник — 3 зубчики
  8. 8. Рослинна олія для підсмажування — 6 ст.л.
  9. 9. Майонез — 200 г
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Зелень за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.

  2. У рослинній олії обсмажити цибулю до м'якості, додати моркву і обсмажити все до золотистого кольору.

  3. Майонез викласти в глибоку тарілку, додати часник пропущений через часниковий прес, все перемішати і на деякий час покласти в холодильник.

  4. Сиру печінку пропустити через м'ясорубку або подрібнювач.

  5. Додати яйця і перемішайте.

  6. Влити молоко і ще раз перемішати до однорідного стану.

  7. У цю масу просіяти борошно, посолити і ретельно перемішати (можна злегка збити за допомогою міксера), щоб не було грудочок.

  8. У сковороді розігріти олію, влити один неповний ополоник печінкового тіста, рівномірно розподілити по сковороді, щоб вийшов млинець.

  9. Обсмажити його приблизно по 5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

  10. Викласти цей млинець на тарілку, промастити часниковим майонезом і зверху нанести шар із смажених моркви та цибулі.

  11. Таким чином спекти усі млинці, щоразу промащуючи їх майонезом і викладаючи шар моркви та цибулі. Останній шар промастити тільки майонезом.

  12. Готовий торт можна посипати нарізаною зеленню, подрібненим жовтком, дрібно нарізаним солодким перцем. Дати торту трохи настоятися і подавати, він добре смакує як в теплому, так і в холодному вигляді.