Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній європейська перші страви обід › Гороховий суп із копченостями
Гороховий суп із копченостями

Гороховий суп із копченостями

Гороховий суп - страва смачна, навіть якщо готувати його без копченостей, але з ними він набуває абсолютно неймовірні відтінки смаку. Готувати гороховий суп з копченостями можна з одним видом м'яса або за принципом солянки - використовуючи декілька видів копченостей. Щоб гороховий суп вийшов особливо смачним потрібно правильно вибирати горох, це повинні бути голландські мозкові сорти. Подавати слід з сухариками власного приготування з пшеничного хліба. Гороховий суп з копченостями - відмінний вибір, якщо хочеться порадувати домашніх смачною, але простою, звичною стравою, яка завжди сприймається на ура.

Кількість порцій 10
Час приготування 85 хв

  1. 1. Копчені свинячі реберця — 500 г.
  2. 2. Грудинка (або бекон) — 300 г.
  3. 3. Горох — 250 г.
  4. 4. Картопля — 700 г.
  5. 5. Ріпчаста цибуля — 150 г.
  6. 6. Морква — 150 г.
  7. 7. Лавровий лист — 3 шт.
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Кріп — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Горох промити в холодній воді. Якщо на упаковці рекомендується попереднє замочування гороху, замочити на вказаний час.

  2. У чотирилітровій каструлі протягом 40 хвилин зварити бульйон з реберець.

  3. Реберця дістати, остудити і додати в бульйон м'ясо, відокремлене від кісток, і горох, варити 30 хвилин.

  4. Приготувати зажарку для супу. На соняшниковій олії обсмажити дрібно нарізану цибулю, потім додати до неї натерту на середній тертці моркву і злегка обсмажити.

  5. На іншій сковороді обсмажити без масла нарізану невеликими шматочками грудинку.

  6. У бульйон додати нарізану кубиками картоплю, через 4 хвилини - грудинку і зажарку. Посолити, поперчити і варити до готовності картоплі.

  7. За 5-10 хвилин до кінця варіння додати лавровий лист, який потім із готового супу, що настоявся 15 хвилин, вийняти. При подачі в тарілку з супом додати дрібно нарізану зелень.