![Ньоккі з сиром і заправкою з руколи](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.b65228958d8cc0bfdde875b7e9c8701d.350x350.jpeg)
Ньоккі з сиром і заправкою з руколи
Кльоцки, галушки, ліниві вареники - це всіма улюблені страви домашньої кухні. Але мало хто знає, що їх прототипом є так звані ньоккі. Слово «ньоккі» походить від італійських слів «nocchio», «nocca» - дерев'яний сук, кулак. У Римській імперії ньоккі виготовлялися з яєць і схожого на манну кашу тіста. У наші дні на Сардинії можна зустріти аналогічні ньоккі, але без додавання яєць. Також в Італії ньоккі подають в якості першої страви в поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або розтопленим вершковим маслом. Це дуже легкий рецепт і смачна страва. А заправка з руколи надає їй тонкого пряного смаку. Ви можете приготувати ньоккі заздалегідь і просто заморозити. Дуже зручно!
- 1. Сир вершковий 55% — 200 г.
- 2. Крупа манна — 100 г.
- 3. Помідори черрі — 200 г.
- 4. Яйце куряче — 2 шт.
- 5. Рукола — 50 г.
- 6. Часник — 1 шт.
- 7. Олія оливкова — 50 мл.
- 8. Чебрець — 3 стеблі
- 9. Сіль — за смаком
- 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Висипати в миску дрібно нарізану руколу, подрібнений часник і сіль, перемішати, влити оливкову олію.
У миску натерти вершковий сир, додати манну крупу, вбити яйця. Перемішати суміш. Замісити тісто.
З тіста скачати ковбаску і нарізати її колечками товщиною в 2 см. Вручну надати кільцям тіста потрібну форму, відварити їх у підсоленій воді, після викласти на друшляк.
На розігрітій сковороді в оливковій олії обсмажити нарізані помідори, викласти в сковороду до помідорів відварені ньоккі, прогріти, прибрати з вогню.
При подачі викласти на тарілку ньокі з помідорами, полити заправкою, присипати чебрецем.