Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній весна › Маленькі листкові пиріжки з шинкою
Маленькі листкові пиріжки з шинкою

Маленькі листкові пиріжки з шинкою

Пиріжок - це маленький пиріг, що випікається з дріжджового або листкового тіста. Начинка в пиріжка може бути, як солодкою, так і солоною. Пиріжки бувають самої різної форми, вони смачні і в гарячому, і в теплому вигляді, їх подають до бульйону, кави або чаю, вони підходять в якості закуски або в проміжках між стравами. Їх зручно брати з собою в дорогу, на роботу або на пікнік. Сучасні господині все частіше готують пиріжки з покупного листкового тіста, але особливо смачні і повітряні вони виходять з листкового тіста, приготованого в домашніх умовах за запропонованим тут рецептом. В якості начинки замість шинки за бажанням можна використовувати відварене м'ясо або варену ковбасу, а також додавати скибочки сиру.

Кількість порцій 3
Час приготування 120 хв

  1. 1. Шинка — 50 г.
  2. 2. Жир свинячий — за смаком
  3. 3. Вино біле сухе — 1,5 ст. л.
  4. 4. Масло вершкове — за смаком
  5. 5. Борошно пшеничне — 4 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Олія рослинна — 5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вино вилити в каструлю, додати масло, 120 мл. води і жир. Поставити на вогонь, повільно нагрівати, поки жир не розтопиться.

  2. Не доводячи суміш до кипіння прибрати з вогню, додати в каструлю просіяне борошно і дрібку солі, перемішати.

  3. Отримане тісто викласти на присипаний борошном стіл, замісити тісто до м'якості й еластичності. Скачати тісто в кулю, накрити зверху рушником, залишити на 2 години.

  4. Після, викласти на стіл тісто, розкачати до товщини 3 мм. Вирізати кружечки. Шинку дрібно нарізати. На одну половину кожного кружечка покласти шинку, накрити зверху другою половинкою кружечка, защипнути краї і надати форму півмісяця.

  5. Розігріти олію в сковороді до температури 180-190°C, викласти порціями пиріжки в киплячу олію, смажити протягом 6-8 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. Перекласти готові пиріжки на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир, після, перекласти на тарілку.