Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній плита шпинат літо › Кутаби із зеленню
Кутаби із зеленню

Кутаби із зеленню

Кутаби із зеленню - традиційна страва азербайджанської національної кухні, що представляє собою пиріжки-коржі, для начинки яких використовується найрізноманітніша зелень. У запропонованому рецепті це щавель, шпинат і кріп. Крім цього в дрібно нарізану зелень додаємо обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю. Начинка готова! Як і грузинські хачапурі, кутаби смажаться на сухій (без масла) сковороді. Приготовлені кутаби бажано відразу ж змастити вершковим маслом. Щоб вони не остигали і залишалися м'якими, кладіть кутаби у відповідну ємність, яку накрийте зверху рушником або кришкою. Подавати кутаби краще гарячими.

Кількість порцій 12
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно — 2 ст. л.
  2. 2. Сіль — 1/2 ч  л.
  3. 3. Вода — 125 мл.
  4. 4. Щавель — 2 пучка
  5. 5. Шпинат — 1 пучок
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  7. 7. Кріп — 1 пучок
  8. 8. Вершкове масло — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зелень промити і обсушити. Цибулю очистити. Борошно висипати в миску, додати сіль і воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин.

  2. Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору. Охолодити.

  3. Просушену зелень перебрати і відокремити стебла від листочків, листочки посікти. У зелень додати смажену цибулю, сіль і перець. Добре перемішати.

  4. Тісто розділити на однакові шматочки і кожен розкачати в тонкий корж, посипаючи невеликою кількістю борошна. За допомогою тарілки діаметром 20-22 см. і ножа вирізати кола.

  5. На один край коржа покласти зелень, накрити вільною частиною коржа і защипнути ретельно край.

  6. Розігріти сковороду без олії і обсмажити кутаб з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.

  7. Обсмажені кутаби змастити розтопленим маслом.