Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній середній борошно весна › Кукурудзяні оладки
Кукурудзяні оладки

Кукурудзяні оладки

Любите оладки? Скориставшись запропонованим рецептом, Ви внесете різноманітність у свій раціон і порадуєте близьких кукурудзяними оладками. Тісто готується на основі кефіру. Використовуються звичні для традиційних оладок інгредієнти: пшеничне борошно, яйце, розпушувач. Особливість даного рецепту в тому, що в співвідношенні 1:1 із пшеничним борошном використовується кукурудзяна мука. Також у тісто додаються солодка консервована кукурудза і натертий на тертку пармезан. Свої смакові нотки додадуть мелений чилі і петрушка. Просто, незвично і смачно!

Кількість порцій 3
Час приготування 45 хв

  1. 1. Борошно — 200 г.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Кукурудзяна крупа — 200 г.
  4. 4. Мелений чилі — 0,5 ч. л.
  5. 5. Пармезан — 50 г.
  6. 6. Петрушка — 0,5 пучка
  7. 7. Кефір — 300 мл.
  8. 8. Яйця — 1 шт.
  9. 9. Консервована кукурудза — 400 г.
  10. 10. Майонез — 50 г.
  11. 11. Лайм — 1 шт.
  12. 12. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Пармезан натерти на тертці. З кукурудзи злити рідину. З лайма вичавити сік, зняти цедру, петрушку дрібно нарізати.

  2. Змішати просіяне борошно, розпушувач, кукурудзяну крупу, чилі, пармезан і петрушку в мисці. Зробити заглиблення в центрі суміші і влити кефір і яйце. Перемішати до отримання однорідного тіста. Додати кукурудзу.

  3. Розігріти сковороду з маслом. Виливати тісто порційно і смажити на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку.

  4. Для соусу додати в майонез цедру і сік лайма.