Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній весна › Кавові еклери
Кавові еклери

Кавові еклери

Заварне тісто займає величезне місце в кондитерській справі. Це і еклери, і тістечка шу, і французькі торти, як крокембуш, Парі-Брест або Сан Оноре. Еклери - це кондитерські вироби, які готуються за старим французькому класичним рецептом. Щоб правильно випекти заварне тісто, слід уникати самих стандартних помилок: погане вимішування тіста, дуже щільна текстура тіста, неправильний температурний режим при випіканні. Нікого не залишать байдужим кавові еклери з густим, ніжним і інтенсивним на смак кавовим кремом. Кількість кавового крему потрібно регулювати на свій смак. Зберігаються еклери в холодильнику, подаються до чаю або кави.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 180 г.
  2. 2. Маргарин — 80 г.
  3. 3. Вода — 200 мл.
  4. 4. Яйця — 8 шт.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Молоко — 500 мл.
  7. 7. Крохмаль — 20 г.
  8. 8. Пудра цукрова — 175 г.
  9. 9. Кава чорна — 6 ст. л.
  10. 10. Ванілін — за смаком
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невелику каструлю налити воду, додати маргарин і сіль, довести до кипіння і зняти каструлю з вогню.

  2. У гарячу рідину засипати борошно і перемішати до однорідності. Знову поставити на вогонь і нагрівати, помішуючи, до тих пір, поки тісто не почне відходити від стінок каструлі і не утворить кулю. Дати тісту охолонути, додати по одному 5 яєць, ретельно перемішуючи.

  3. Лист паперу для випічки змастити олією. На нього викласти тісто з допомогою ложечки.

  4. Випікати 10-15 хвилин при температурі 220°C, а потім зменшити температуру до 200°C і залишити ще на 15 хвилин.

  5. Вийняти еклери з духовки і дати охолонути.

  6. З'єднати цукрову пудру, крохмаль, ванілін, решту яєць та молоко і збивати на паровій бані до тих пір, поки маса не загусне. У кінці збивання влити тоненькою цівкою каву. Після того, як маса загусне, зняти її з вогню і продовжувати збивати до повного охолодження.

  7. Еклери розрізати і наповнити кавовим кремом.