Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній весна › Кекс із кабачком і горіхами
Кекс із кабачком і горіхами

Кекс із кабачком і горіхами

Ви коли-небудь готували кекс із кабачка? Спробуйте приготувати цю овочеву випічку. Кабачок - досить затребуваний в кулінарії овоч, який є інгредієнтом великої кількості страв. У запропонованому рецепті кабачок виступає в незвичній для себе ролі - основного інгредієнта солодкого кексу. Тісто, до складу якого входить рослинна клітковина, корисне, у нього приємна структура. Замість фініків у цьому рецепті можна використовувати родзинки або в'ялений інжир. Перевірити готовність випічки зручно за допомогою дерев'яної зубочистки. Кекс за цим рецептом виходить пишним і м'яким.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 300 г.
  2. 2. Розпушувач — 1 ч. л.
  3. 3. Кориця — 1 ч. л.
  4. 4. Харчова сода — 0,5 ч. л.
  5. 5. Коричневий цукор — 50 г.
  6. 6. Кабачок — 1 шт.
  7. 7. Фініки без кісточок — 100 г.
  8. 8. Волоські горіхи — 50 г.
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
  10. 10. Вершкове масло — за смаком
  11. 11. Яйця — 2 шт.
  12. 12. Ваніль — 1 щіпка
  13. 13. Сіль — 1 щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 180°С. Змастити вершковим маслом форму для випічки і застелити папером для випікання. Кабачок натерти на тертці. Волоські горіхи та фініки змолоти.

  2. Просіяти борошно у велику миску. Додати розпушувач, соду, корицю і цукор, розмішати.

  3. Додати кабачок, горіхи і фініки. Добре перемішати.

  4. У маленькій мисці з'єднати соняшникову олію, яйця і ваніль, злегка збити. Влити в борошняну суміш і ретельно розмішати. Вилити тісто в підготовлену форму.

  5. Запікати 50 хвилин. Залишити на 5 хвилин остигати у формі. Подавати, нарізавши скибочками, з вершковим маслом.