Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти середній день народження вечеря весна › Дорада на помідорах із картоплею
Дорада на помідорах із картоплею

Дорада на помідорах із картоплею

Всім відомо, що риба є не тільки смачним, але і корисним продуктом, будучи джерелом фосфору, йоду, кальцію. Любителі риби, цей рецепт "Дорада на помідорах із картоплею" - для вас. Кулінарні переваги доради незаперечні: ніжне, щільне, злегка рожевувате м'ясо з приємним солодкуватим смаком і невелика кількість кісток. Корисні властивості цієї риби поряд з її відмінними гастрономічними якостями зробили її візитною карткою багатьох світових кухонь, особливо регіонів Середземномор'я. Готувати дораду можна різними способами, але головне - не піддавати її занадто тривалій тепловій обробці.

Кількість порцій 2
Час приготування 60 хв

  1. 1. Дорада — 2 шт.
  2. 2. Помідори — 300 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Часник — 2 шт.
  5. 5. Розмарин свіжий — 2 шт.
  6. 6. Олія оливкова — 5 ст. л.
  7. 7. Петрушка — 1 пучок
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Часник очистити і нарізати кружечками. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Розігріти сковороду з оливковою олією, додати на сковороду цибулю з часником, протушкувати.

  2. Зробити на помідорах надрізи, опустити в окріп на 2 хвилини, після злити воду і зняти з помідорів шкірку. Помідори нарізати півкільцями. Додати їх на сковороду до цибулі і часнику. Додати за смаком сіль і перець, тушкувати суміш до готовності.

  3. На деко викласти суміш зі сковороди, зверху викласти рибу, яку необхідно попередньо посолити і поперчити, а також скропити оливковою олією. Всередину риби покласти гілочку розмарину.

  4. Картоплю промити, очистити від шкірки, нарізати кільцями. Викласти в деко навколо риби. Поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин, після перевернути рибу на іншу сторону, готувати ще 15 хвилин, після переключити духовку в режим гриль, випікати до готовності. При подачі посипати зверху посіченою зеленню.