Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий легкий грецька › Соус дзадзикі
Соус дзадзикі

Соус дзадзикі

Соуси хороші тим, що вживати їх можна з безліччю різних повноцінних страв. І не тільки. Соус можна просто намазати на хліб і їсти як бутерброд. Один з таких соусів перед вами. До плюсів віднести можна швидкість приготування. А на смак - він м'який і приємний. Часник додає трохи цікавих ноток (не забуваємо і про користь часнику для організму), а виноградний оцет - аромат. Додамо, що соус виходить не надто гострий, бо далеко не всі любителі гостринки. Такий соус можна подавати в окремій тарілочці, або ж відразу з стравою. Смачного!

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Густий йогурт без наповнювача — 500 г
  2. 2. Огірок (великий) — 1 шт.
  3. 3. Часник — 2 зубчика
  4. 4. Оливкова олія — 2 ст.л.
  5. 5. Виноградний оцет — 0,5 ч.л.
  6. 6. Кріп — 1 невеликий пучок
  7. 7. Мелений чорний перець — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Огірок почистити і натерти на середній терці. Руками добре віджати з нього сік, щоб соус не вийшов водянистим.

  2. Кріп дуже дрібно нарізати.

  3. У глибоку миску викласти йогурт, додати огірок, кріп, оливкову олію, виноградний оцет, сіль і перець.

  4. Туди ж вичавити часник, пропустивши його через часниковий прес.

  5. Добре перемішати всі інгредієнти.