Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий легкий борошно › Пиріг «Еспрессо» з медом та горіхами
Пиріг «Еспрессо» з медом та горіхами

Пиріг «Еспрессо» з медом та горіхами

Цей десерт стане справжнім подарунком для кавоманів. Наш пиріг з медом і горіхами не даремно має назву «Еспресо». Завдяки еспресо тісто несе в собі не тільки аромат кави, але і заряд енергії та бадьорості. Також у страві є найрізноманітніші наповнення для кави - молоко, мед і навіть кориця. До речі, кориця не тільки порадує ароматом, але і занурить у світ романтики, ніжних емоцій і задоволення. Не дивуйтеся, якщо вам захочеться закрити очі, посміхнутися і подумки полетіти далеко від усіх під час того, як будете їсти цей десерт. Це все витівки кориці. Пиріг подарує вам море насолоди і стане відмінною компанією для чашечки кави. Приємного кавування!

Кількість порцій 5
Час приготування 70 хв

  1. 1. Масло вершкове — 170 г.
  2. 2. Цукор коричневий — 170 г.
  3. 3. Яйце куряче — 1 шт.
  4. 4. Борошно пшеничне — 200 г.
  5. 5. Розпушувач — 5 г.
  6. 6. Еспрессо — 50 мл.
  7. 7. Кориця мелена — 5 г.
  8. 8. Молоко — 50 мл.
  9. 9. Горіхи — 85 г.
  10. 10. Мед — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 160°C градусів. Розм'якшене вершкове масло збити міксером з цукром. Додати в масу яйце і перемішати до однорідної консистенції.

  2. Зварити еспрессо зі свіжомеленої кави і трохи його охолодити. До маси додати борошно, розпушувач, корицю, еспрессо і молоко. Форму змастити маслом і вилити тісто у форму.

  3. Поставити форму в розігріту духовку на 60 хвилин. Коли час пройде, дістати з духовки і трохи охолодити. Перед подачею посипати пиріг горіхами і зверху залити медом. Дати постояти в такому стані 10 хвилин, щоб пиріг трохи просочився.