Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий легкий гриби літо › Гострі грибочки
Гострі грибочки

Гострі грибочки

Здивувати гостей пікантною стравою легко, якщо приготувати гостренькі грибочки. В глибокій старовині, гриби подавалися тільки на стіл фараонам і вважалися виключно їжею богів, простому народу вони були недоступні. Сама Клеопатра віддавала перевагу грибам замість м'яса, самостійно додавала до них спеції і стежила за процесом готування. Цілющі властивості грибів сьогодні вже відомі усім: вміст антиоксидантів, вітамінів, білків, вуглеводів і інших корисних цінностей. Досі учені не перестають дивувати новими відкриттями, і активно застосовують гриби в лікарських препаратах. Зараз гриби особливо популярні в кулінарії, і кожен може насолодитися їх смаком.

Кількість порцій 5
Час приготування 40 хв

  1. 1. Гриби (печериці) — 1 кг.
  2. 2. Перець середньої гостроти — 2 шт.
  3. 3. Часник — 3 шт.
  4. 4. Оливкова олія — 5 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби (шампіньйони) помити. Видалити ніжки і нарізати четвертинками.

  2. Часник очистити і дрібно порубати. Гострий перець нарізати на маленькі шматочки. У сковороду налити олію. Не чекаючи доки та підігріється, всипати подрібнені овочі.

  3. Просмажити на середньому вогні. Додати гриби. Посолити. Смажити до повного випарювання води. У кінці готування закинути січену петрушку.