Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий молоко › Вівсяні кекси
Вівсяні кекси

Вівсяні кекси

Вважається, що овес - злак, що надає силу і витривалість. Недарма один із видів вівсяних пластівців отримав свою назву від імені міфічного героя-богатиря стародавньої Греції - Геркулеса. Наявність у складі вівсяних пластівців легкозасвоюваних білків дозволяє вважати їх дієтичним продуктом, хоча їх калорійність не так вже й мала. Маючи у своєму складі цілий ряд найважливіших вітамінів і мікроелементів, володіючи багатьма корисними властивостями, вівсяні пластівці є незамінним продуктом. У запропонованому рецепті рекомендується використовувати їх як інгредієнт для випічки кексів. Смачні, корисні, приготовані з простих, доступних продуктів вівсяні кекси, без сумніву, сподобаються Вашим домашнім.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Борошно — 250 г
  2. 2. Цукрова пудра — 15 г
  3. 3. Масло вершкове — 30 г
  4. 4. Молоко — 250 мл
  5. 5. Вівсяні пластівці — 250 г
  6. 6. Гарбузове насіння — 40 г
  7. 7. Розпушувач — 5 г
  8. 8. Мед — 40 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріваємо духовку до 250 градусів.

  2. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом.

  3. Висипаємо борошно і цукор у велику миску. Додаємо масло. Руками перемішуємо борошно з маслом до однорідного стану.

  4. Додаємо молоко, постійно перемішуючи.

  5. Додаємо пластівці та вимішуємо суміш до утворення однорідного та легкого тіста.

  6. На столі розкачуємо тісто завтовшки 4 сантиметри. Склянкою або чашкою витискаємо кекси.

  7. Викладаємо в форму, зверху посипаємо насінням та випікаємо в духовці близько 12-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.