Мафіны "Зебра"
- 1. Цукор — 225 г.
- 2. Вершкове масло або маргарин — 150 г.
- 3. Ванільний цукор — 2 ч. л.
- 4. Яйця — 2 шт.
- 5. Сметана — 200 мл.
- 6. Какао — 5 ст. л
- 7. Борошно — 200 г.
- 8. Розпушувач — 2 ч. л.
- 9. Молоко — 3 ст. л.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло залишити при кімнатній температурі для розм'якшення. Потім з'єднати його з цукром (3 ст. л. залишити) і ванільним цукром і розтерти.
Збити яйця, перемішати. Додати сметану і ще раз добре перемішати до однорідності.
У цю масу просіяти кефір і розпушувач і замісити досить рідке тісто.
Потім розділити його на дві частини, в одну з них додати какао (2 ст. л.) і добре перемішати.
Духовку разігріти до 180°C.
У форми (якщо вони не силіконові, змастити їх вершковим маслом) викласти 1-2 ст. л. темного тіста.
На нього викласти по 1-2 ст. л. світлого тіста.
Зверху знову викласти темне тісто і таким чином, чергуючи шари, наповнити формочки на 2/3 висоти.
Випікати мафіни в розігрітій духовці близько 25-30 хвилин. Потім остудити.
Тим часом приготувати шоколадну глазур. Для цього з'єднати в каструльці вершкове масло, молоко, цукор, що залишився і какао. Перемішати і довести до кипіння. Прокип'ятити 1 хвилину, зняти з вогню і остудити.
Коли мафіни достатньо охолонуть, покрити їх глазур'ю.