Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Лінивий рататуй

Лінивий рататуй

Франція багата на вишукані страви. Ми зобов'язані їй не тільки через сири і дорогі вина, але й через масу інших корисних супів, салатів і закусок. Наприклад, лінивий рататуй - традиційне овочеве блюдо прованської кухні, яке народилося десь на берегах Ніцци. Овочі дуже корисні для людського організму, вони приводять його в тонус - особливо в холодну пору. А ледачий рататуй допоможе заощадити вам час на приготування вечері. Баклажани і помідори будуть ніжними і м'якими завдяки майонезу і оливковій олії. Часник і свіжий базилік подарують блюду фантастичний аромат, а бринза додасть пікантності. Не забудьте прикрасити вашу вечерю бокальчиком червоного вина і свічкою і насолодитися романтичною вечором!

Кількість порцій 4
Час приготування 75 хв

  1. 1. Баклажан — 1 шт.
  2. 2. Помідори — 2 шт.
  3. 3. Часник — 1 головка
  4. 4. Оливкова олія — 2 ст. л.
  5. 5. Бринза — 6 ст. л.
  6. 6. Майонез — 1 ст. л.
  7. 7. Свіжий базилік — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Рослинна олія — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Баклажан надрізати, щоб вийшла гармошка, і вимочити в солоній воді близько 2 годин.

  2. Помідори нарізати тонкими кружечками.

  3. З бринзи необхідно приготувати пасту - додати до неї січений часник, 1 ст. л. оливкової олії і трохи майонезу. Перемішати до однорідної маси і посипати базиліком.

  4. У змащену олією форму викласти баклажан, трохи розкрити його для фарширування і змастити надрізи оливковою олією, що залишилась. У кожен розріз покласти часточку помідора і начинку з бринзи.

  5. Запікати 60 хвилин при температурі 180°C.