Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий гарнір › Червона капуста по-німецьки
Червона капуста по-німецьки

Червона капуста по-німецьки

Червонокачанна капуста з'явилася на берегах Середземного моря, як і білокачанна, тільки значно пізніше, в ХІХ столітті. Від білокачанної вона відрізняється не тільки кольором. Наприклад, в червонокачанній набагато більше вітаміну С (хоча і в білокачанної його немало), а ще багато білка. Тому її дуже радять тим, що намагається схуднути, і привести м'язи в тонус. Дивно, що при всьому цьому червонокачанна капуста залишається непопулярною. Хоча німці знайшли їй хороше застосування, придумавши цей невигадливий рецепт. Таку капусту можна подавати до будь-якого гарніру. Перед подачею можна додавати за бажанням будь-яку зелень.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Капуста червонокачанна — 1 кг
  2. 2. Цукор — 120 г
  3. 3. Гвоздика — 5 г
  4. 4. Вода — 120 мл
  5. 5. Масло вершкове — 60 г
  6. 6. Яблуко — 1 шт.
  7. 7. Перець чорний мелений — 3 г
  8. 8. Яблучний оцет — 120 мл
  9. 9. Лимон — 1/4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нашаткувати капусту.

  2. Вирізати серцевину яблука, натерти його на тертці.

  3. Змішати у великій каструлі капусту з яблуком, цукром, чорним перцем і гвоздикою.

  4. Додати оцет і воду, накрити кришкою, поставити на середній вогонь і довести до кипіння.

  5. Зняти з вогню, злити рідину і додати свіжовичавлений лимонний сік.

  6. Розтопити масло в маленькій каструлі на середньо-повільному вогні і залишити, щоб запінилось і стало золотистим. Зняти масло з вогню і додати в готову капусту разом з лимонним соком.