Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий французька риба › Риба в соусі зі шампанського
Риба в соусі зі шампанського

Риба в соусі зі шампанського

Щоб вечеря вийшла ситною, смачною, але не калорійною, пропонуємо вам приготувати рибу. Якщо ж ви великий любитель морепродуктів, і перепробували дуже багато рецептів приготування риби, але все одно кожного разу хочеться чогось новенького, тоді як вам рецепт риби в соусі зі шампанського? Дійсно, звучить незвично. Але повірте, ця м'яка і ніжна страва сподобається вам і вашим рідним, як тільки вони відчують її аромат, не кажучи вже про смак. Мало того, що шампанське надає особливого смаку рибі, так ще й соус з вершками добре доповнює всю страву. Адже під вершками риба стає дуже м'якою, але в той же час соковитою. То ж нотки ніжності за вечерею вам забезпечені.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Сіль — за смаком
  2. 2. Шампанське — 300 мл.
  3. 3. Цибуля зелена — 20 г.
  4. 4. Риба — 700 г.
  5. 5. Огірки мариновані — 100 г.
  6. 6. Вершки 10-20% — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю помити, просушити і дрібно нарізати. Рибу (філе) помити і нарізати на порційні шматки. У сковороду налити шампанське і довести до кипіння. Додати сіль, зелену цибулю та рибне філе. Знову довести до кипіння, включити маленький вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько 5-7 хвилин.

  2. Огірок нарізати скибочками. Додати до риби і тушкувати ще 5-7 хвилин. Рибу дістати зі сковороди, розкласти на тарілки, а соус продовжувати тушкувати на сильному вогні, поки об'єм не зменшиться в 2-2,5 рази.

  3. Вимкнути вогонь і додати до соусу вершки. Добре перемішати соус і подрібнити блендером до однорідного стану. Полити рибу соусом і подавати.