Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий обід весна › Цитрусовий тархун
Цитрусовий тархун

Цитрусовий тархун

«Тархун» в Радянському Союзі - це солодкий безалкогольний газований прохолодний напій зеленого кольору. Виготовлявся він з води, лимонної кислоти, цукру і екстракту естрагону. До речі, винайдений був напій "Тархун" в 1887 році тифлісським аптекарем Митрофаном Лагідзе, який здогадався додавати в газовану воду екстракт кавказького естрагону ( тархуну ). Вперше в масовий продаж в СРСР напій вступив у 1981 році. Рослина тархун - корисна і містить каротин, аскорбінову кислоту, кумарин. У свіжих листках знаходяться вітаміни В1, В2, А, С, мінеральні речовини: магній, калій, фосфор, залізо, смоли, гіркоти, дубильні речовини. Приготуйте сьогодні своїми руками цей чудовий напій.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Тархун свіжий — 200 г.
  2. 2. Вода — 400 мл.
  3. 3. Лимон — 1 шт.
  4. 4. Цукор — 1 ст. л.
  5. 5. Лайм — 1 шт.
  6. 6. Мед — 2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тархун ретельно промити, порвати великими шматками.

  2. У мисці змішати 0,5 склянки кип'яченої холодної води, сік лимона, лайма і 1 ст. л. цукру. Подрібнити блендером. Процідити сік і віджати зелень.

  3. Розбавити приготовлений сік холодною кип'яченою водою до необхідної консистенції, при необхідності додати цукор. При подачі додати в склянку лід, гілочку м'яти і 0,5 ч. л. меду.