Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий вечірка вечеря › Песто з броколі
Песто з броколі

Песто з броколі

Ніжний, горіховий, багатий травами соус, наповнений традиційним італійським ароматом. Ви вгадали, мова йде про песто – один з найпопулярніших у світі густий, але соковитий соус характерного зеленого кольору. Раніше цей соус готували шляхом ретельного перетирання суміші в ступці товкачиком (звідси й назва), проте зараз, в еру сучасних технологій, приготування песто займе всього лише пару хвилин. Його основу обов'язково повинні складати три незмінні інгредієнта: оливкова олія, базилік і кедрові горішки. Цей несамовито ароматний соус має універсальне застосування. Його можна намазати на шматочок хліба, заправити їм салат, подавати разом з пастою, рибою, м'ясом і навіть додати в суп.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Капуста броколі — 400 г
  2. 2. Базилік — 20 г
  3. 3. Лимон — 20 г
  4. 4. Горіхи волоські — 100 г
  5. 5. Олія оливкова — 50 мл
  6. 6. Часник — 2 зуб.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Броколі помити і розібрати на суцвіття. З половинки лимона вичавити сік й збризнути ним броколі. Додати сіль, перець, горіхи, базилік, оливкову олію і сир. Подрібнити всі інгредієнти в блендері до пастоподібного стану.