Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий десерти осінь › Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне
Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне

Печений інжир з червоним вином, горіхами і маскарпоне

Всім знайомий інжир – азіатська солодка ягода. Але мало хто знає, що цей цінний плід іменують і фігою, і смоковницею, і винною ягідкою. Фігове дерево настільки невередливе, що цей чагарник може чудово виростати в квартирі на підвіконні, а щасливий володар цієї рослини – насолоджуватися смаком свіжого плоду. Особливо приємний на смак печений інжир. Хрустка м'якоть, що тане в роті, і ніжна шкірка ароматного плода не залишить нікого байдужим. Скуштувати його Ви можете в пропонованому рецепті разом з червоним сухим вином, волоськими горіхами і італійським сиром маскарпоне. Прекрасний варіант низькокалорійного, вишуканого, а головне корисного італійського десерту.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Вино червоне сухе — 200 мл
  2. 2. Оцет — 10 мл
  3. 3. Цукор — 100 г
  4. 4. Інжир — 450 г
  5. 5. Горіхи волоські — 50 г
  6. 6. Сир маскарпоне — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Інжир помити і розрізати на половинки. У каструлю додати вино, оцет і цукор, поставити на середній вогонь. Варити, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додати в каструлю половинки інжиру і варити ще близько 5 хвилин.

  2. Духовку розігріти до 190 градусів. Горіхи подрібнити в блендері. Перелити сироп з фруктами у форму для випічки, посипати горіхами і поставити в духовку. Запікати близько 25-30 хвилин. Потім дістати з духовки і дати охолонути протягом 15 хвилин. Викласти інжир на тарілки, полити соусом і прикрасити сиром.