Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти легкий європейська алкоголь осінь › Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом
Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом

Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом

Соуси допомагають зробити м'ясні та рибні страви ще смачніше і привабливіше. Креативна ідея подавати до столу м'ясо і рибу з соусом прийшла вперше в голову французам. Як правило, соуси до м'яса і риби готуються на основі бульйону, в якому вони варилися. В даному випадку соус до качки приготований на основі курячого бульйону. Наявність у запропонованому рецепті таких інгредієнтів, як фініки, чорнослив, ароматні спеції, сухе вино, апельсиновий сік, роблять його надзвичайно оригінальним. Ви можете і не згадати смак приготованої качки, але Ви, напевно, не забудете смак ароматного соусу з фініками і чорносливом, що подається з нею.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Курячий бульйон — 200 мл.
  2. 2. Оцет винний червоний — 2 ст. л.
  3. 3. Вино біле сухе — 100 мл.
  4. 4. Сік апельсиновий — 100 мл.
  5. 5. Фініки без кісточок — 100 г.
  6. 6. Чорнослив без кісточок — 100 г.
  7. 7. Цукор — 1 ц. л.
  8. 8. Імбир мелений — 0,5 ч. л.
  9. 9. Кориця мелена — 0,25 ч. л.
  10. 10. Мускатний горіх мелений — 0,25 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Чорнослив і фініки дрібно нарізати.

  2. У сотейнику змішати курячий бульйон, апельсиновий сік і біле вино. Потім поставити сотейник на середній вогонь і довести до кипіння.

  3. Додати в сотейник нарізані сухофрукти і варити до тих пір, поки сухофрукти майже не розчиняться.

  4. Після чого зменшити вогонь і додати всі спеції, цукор і оцет. Проварити так ще 5-7 хвилин.

  5. Зняти з вогню і остудити. Потім перекласти все в чашу для блендера і перебити вміст в однорідну масу.