![Торт "Черепаха"](https://img3.zakaz.ua/uploadff99799703e32fa460727c0f2bb1cdcd.jpg.350x.jpg)
Торт "Черепаха"
- 1. Яйця — 6 шт
- 2. Цукор — 2,5 склянки
- 3. Борошно — 1,5 склянки
- 4. Какао — 2 ст.л.
- 5. Розпушувач — 1 ч.л
- 6. Вершкове масло — 200 г
- 7. Сметана 25-30% — 2 склянки
- 8. Волоські горіхи — 200 г
- 9. Лимон — 1 шт.
- 10. Ванільний цукор — 1 ч.л.
- 11. Родзинки — 100 г
- 12. Коньяк — 6 ст.л
- 13. Шоколад (для прикраси) — 100 г
- 14. Кондитерська посипка (для прикраси) — за смаком
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Білки відокремити від жовтків, білки покласти в холодильник, а жовтки розтерти зі склянкою цукру.
У цю масу просіяти борошно і перемішати.
В окремому посуді міксером збити білки до стійкої піни і, продовжуючи збивати, всипати тонкою цівкою ще половину склянки цукру.
1/3 збитих білків додати до суміші жовтків і борошна і перемішати знизу вгору. Потім ввести білки, що залишилися, акуратно перемішати знизу вгору в одному напрямку, щоб вони не осіли.
Духовку розігріти до 180°C.
Тим часом деко застелити пергаментовим папером (можна також додатково трохи промастити його вершковим маслом) і ложкою викласти невеликі коржі. Випікати їх у розігрітій духовці 7-10 хвилин.
Таким чином спекти ще одне деко коржів, залишивши третину тіста.
В останню частину тіста додати какао, перемішати і спекти шоколадні коржі.
Для крему масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення. Потім збити в пишну масу з цукром, що залишився і ванільним цукром.
З половини лимона зняти цедру і додати її в масляну суміш. Туди ж ввести сметану і продовжити збивання, щоб вийшла досить пишна однорідна маса.
Родзинки промити і замочити в коньяку. Волоські горіхи порізати, але не дуже дрібно.
З коржів з тіста відіюрати 6 штук білого кольору для лапок, мордочки і хвостика черепахи. Якщо не будете використовувати шоколадну глазур для покриття, то відкладіть ще штук 10 для того, щоб укласти зверху, сформувавши панцир - краще взяти порівну білих і шоколадних.
Приготувати тарілку або тацю для торта. Кожен коржик вмокати в крем і викладати на тарілку, формуючи тільце черепахи. Коржі викладати гіркою, щоразу зменшуючи кількість шарів і густо посипаючи їх горіхами і родзинками (ці компоненти використовувати не обов'язково, можна обійтися і без них, або ж взяти будь-які цукати на ваш вибір).
Коли основа черепашки буде готова, з білих і темних коржів сформвати панцир, ще 6 білих коржів, які залишилися, викласти, зробивши з них голову, ніжки і хвостик.
Далі черепашку можна прикрасити на свій смак. Наприклад, очі і рот можна намалювати розтопленим шоколадом або викласти з родзинок або кольорового драже. Сам панцир можна полити розтопленим шоколадом або шоколадною глазур'ю, або ж нанести смужки. Щоб зробити черепашку більш яскравою, можна також повністю посипати її спеціальним кондитерським драже або посипкою. Також для прикраси можна використовувати половинки горіхів, а шоколад - як варіант - просто натерти на дрібній терці і посипати ним панцир. Перед подачею найкраще дати настоятися торту в холодильнику якомога довше, але як мінімум кілька годин.