Раки смажені
- 1. Раки — 20 шт.
- 2. Соус соєвий — 60 мл.
- 3. Помідор — 6 шт.
- 4. Зубчик часнику — 4 шт.
- 5. Перець червоний мелений — 4 г.
- 6. Олія — 100 мл.
- 7. Перець солодкий — 2 шт.
- 8. Перець гострий — 5 шт.
- 9. Томатна паста — 30 г.
- 10. М'ясний бульйон — 300 г.
- 11. Коричневий цукор — 5 г.
- 12. Орегано — 5 г.
- 13. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 14. Оцет винний темний — 20 мл.
- 15. Цукор білий — 10 г.
- 16. Петрушка (гілочка) — 1 шт.
- 17. Оливкова олія — 20 мл.
- 18. Сіль морська — 5 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Раків ретельно промити під холодною водою, видалити стравохід.
Тепер потрібно приготувати соус "Чілі". Для цього духовку увімкнути на 200ºС. Нарізати помідори (2 шт.), викласти на деко та додати перець солодкий цілий, зубчики часнику (2 шт.). Запікати протягом години. Перці витягнути з форми та помістити в пакет. Помідори почистити від плівки. Перець чилі (4 шт.) необхідно замочити на 20 хвилин. Із солодкого перцю з пакету зняти шкірку та подрібнити його за допомогою блендеру. З перцю чилі прибрати насіння та нарізати на шматочки, змішати із солодким перцем. За допомогою комбайну перемішати помідори без шкірочки, томатну пасту, орегано, цукор та бульйон. Додати перці та прокип’ятити суміш в окремому посуді. Після закипання соусу тушкувати 15 хвилин на маленькому вогні, поки маса не увариться вдвічі.
Далі потрібно приготувати соус Табаско. Для цього взяти помідори (4 шт.), часник (2 зубчика), цибулю, гострий перець (5 г.), олію оливкову, оцет та спеції. Гострий перець дрібно порізати (1 шт.), під струменем води видалити насіння. Потім залити перець 150 мл. окропу та залишити на 30 хвилин. Помідори, цибулю, часник та петрушку порізати. Завантажити в чашу блендеру та подрібнити все в пюре. З перців злити рідину, залишити приблизно 4 столові ложки. Покласти перці в чашу блендеру та подрібнити. В розігріту на сковороді олію, влити пюре, додати до нього сіль морську (5 г.), білий цукор, винний оцет, перемішати та уварювати суміш до отримання консистенції рідкого соусу. Готовий соус охолодити.
В глибоку сковорідку налити соус "Чилі"» (150 мл.), соус Табаско (10 мл.), соєвий соус, додати подрібнений часник (2 шт.), перець червоний мелений та олію. Суміш довести до кипіння, опустити туди раків та смажити їх протягом 5-7 хвилин.