Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками - Image

Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Лазанья - традиційне італійське блюдо, яке представляє собою пласти тіста, перекладені різною начинкою. Лазанья означає «розтягнутий» у перекладі з італійської. Це різновид пасти у вигляді плоских прямокутників. Лазанью відварюють до напівготовності, потім укладають шарами в форму для випічки і запікають у духовці. На кожен лист обов'язково кладуть начинку. Начинка зі шпинату і сиру з кедровими горішками - це дуже смачно. Важливо, щоб кожен шар покривався соусом і сиром. Лазанья вважається першою стравою, вона так добре наповнена начинкою, що часто її однієї цілком достатньо для ситного обіду або вечері.

Ingredients for the recipe

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
64.90 - 79.00

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

950 g

Ingredients

Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g

850 мл.

Homemade Butter

60 г.

Top Grade Wheat Flour

50 г.

Bay Leaf

1 шт.

Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%

60 г.

Spinach Bunch100g

600 г.

Sterilgarda Ricotta Cheese 250g

250 г.

Kilojo Dried Pine Nut 50g

50 г.

Auchan Ground Nutmeg 55g

0,25 шт.

Igor Blu Sweet Gorgonzola Cheese 48%

200 г.

Salt Egypt

за смаком

Ukrayinskiy Mozzarella Cheese 45% 200g

200 г.

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Preparation steps

01

Для приготування соусу необхідно змішати в каструлі молоко, 50 г. вершкового масла, борошно, додати лавровий лист, сіль і перець. Поставити на маленький вогонь суміш, коли почне закипати, зменшити вогонь, варити ще 5 хвилин. Додати 50 г. пармезану, зняти каструлю з вогню, витягнути лавровий лист, накрити каструлю кришкою.

02

Промити ретельно шпинат під холодною водою, прибрати жорсткі стебла.

03

Поставити на вогонь велику каструлю, додати в неї залишене вершкове масло, викласти листя шпинату, присипаючи їх сіллю. Готувати на середньому вогні протягом 2 хвилин, при закритій кришці, до м'якості шпинату.

04

Відварені листя шпинату викласти на друшляк, вичавити рідину, дрібно нарізати. Перекласти в миску, додати до шпинату рікоту, і влити 150 мл. соусу. Додати сіль і перець за смаком, додати також тертий мускатний горіх, ретельно перемішати, додати в кінці горгонзолу.

05

На невеликій сковороді обсмажити кедрові горіхи 1 хвилину.

06

Форму змастити маслом, викласти чверть соусу, далі - третину суміші зі шпинату, посипати горіхами. Накрити листами тіста. Повторити все спочатку, між горіхами і пастою викласти третину тертого сиру моцарелла. Зробити ще один шар, зверху викласти тісто, далі залишений соус, моцарелу і пармезан.

07

Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 50-60 хвилин. Витягнути із духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

new

Tiramisu with savoiardi biscuits

Tiramisu with savoiardi biscuits

8

30 min