
Простий медовий торт на сковороді
Можливо цей екземпляр і не назвеш без тіні сумніву гучним словом "торт" - незважаючи на кілька коржів, густо промазаних кремом, його скоріше можна віднести до сімейства пирогів, та він анітрохи і не претендує на те, щоб стати прикрасою столу. Зате у нашого медовика безліч інших переваг - для його приготування вам знадобиться мінімум зусиль, часу та інгредієнтів. Більше того, вам навіть духовка НЕ буде потрібна! Що це за фокус такий: торт і без духовки? Читайте рецепт!
Ingredients for the recipe
Ingredients
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
3 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
1 склянка
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
2 ст.л. + ще трохи для смаження
Litniy Med Honey 750g
2 неповні ст.л.
Baking Soda 500g
1/3 ч.л.
Dobryk Baking Powder
1 ч.л.
Top Grade Wheat Flour
1 склянка
Ferma Sour Cream 15% 300g
400 г
Frapin Cognac 40% 0.7l
1 ст.л.
Walnut
0,5 склянки
Biscuit Chocolate Old Collection With Hazelnuts Milk Chocolate 32% 200g
50 г
Dobryk Confectionery Dressing 50g
Preparation steps
01
З'єднати яйця, половину склянки цукру і мед, збити міксером.
02
Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийти рослинну олію.
03
У цю суміш просіяти борошно з содою і розпушувачем, добре перемішати. Має вийти густе, тягуче тісто.
04
Сковороду діаметром близько 24-26 см злегка змастити рослинною олією і поставити на вогонь трохи сильніше мінімального.
05
Коли сковорода прогріється, влити в неї одну третину тіста.
06
Розподілити тісто по дну сковороди рівним шаром, нахиляючи її в різні сторони і розподіляючи тісто ложкою. Закрити сковороду щільною кришкою і смажити корж 2-4 хвилини. Низ коржа повинен покритися засмаженою скоринкою, а верх - стати пропареним і не липким.
07
Коли корж дійде до цієї кондиції, провести лопаткою по колу сковороди, щоб відокремити його, і за допомогою двох широких лопаточок перевернути на іншу сторону.
08
Знову закрити сковороду кришкою і смажити корж ще близько 2 хвилин до готовності.
09
Готовий корж перекласти на решітку, нахиливши сковороду.
10
Описаним способом спекти ще 2 коржі.
11
Для крему сметану збити міксером, поки вона злегка не загусне. Влити коньяк і всипати цукор, що залишився, знову збити, щоб вийшов рідкий і тягучий крем. На цій стадії при бажанні в крем можна вмішати подрібнені горіхи.
12
Зібрати торт, чергуючи коржі і крем, після чого залишити його при кімнатній температурі на 1,5 - 2 години для просочення. Прикрасити торт за смаком - горіхами, шоколадною крихтою, кондитерської посипкою. До подачі зберігати торт в холодильнику. Якщо хочеться спекти більш "солідний" торт, просто необхідно збільшити норму продуктів в 2 рази - торт буде вищим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores
































 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)