
Лазанья зі шпинату і сиру з кедровими горішками
Лазанья - традиційне італійське блюдо, яке представляє собою пласти тіста, перекладені різною начинкою. Лазанья означає «розтягнутий» у перекладі з італійської. Це різновид пасти у вигляді плоских прямокутників. Лазанью відварюють до напівготовності, потім укладають шарами в форму для випічки і запікають у духовці. На кожен лист обов'язково кладуть начинку. Начинка зі шпинату і сиру з кедровими горішками - це дуже смачно. Важливо, щоб кожен шар покривався соусом і сиром. Лазанья вважається першою стравою, вона так добре наповнена начинкою, що часто її однієї цілком достатньо для ситного обіду або вечері.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
850 мл.
Homemade Butter
60 г.
Top Grade Wheat Flour
50 г.
Bay Leaf
1 шт.
Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%
60 г.
Spinach Bunch100g
600 г.
Sterilgarda Ricotta Cheese 250g
250 г.
Kilojo Dried Pine Nut 50g
50 г.
Auchan Ground Nutmeg 55g
0,25 шт.
Igor Blu Sweet Gorgonzola Cheese 48%
200 г.
Salt Egypt
за смаком
Ukrayinskiy Mozzarella Cheese 45% 200g
200 г.
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Для приготування соусу необхідно змішати в каструлі молоко, 50 г. вершкового масла, борошно, додати лавровий лист, сіль і перець. Поставити на маленький вогонь суміш, коли почне закипати, зменшити вогонь, варити ще 5 хвилин. Додати 50 г. пармезану, зняти каструлю з вогню, витягнути лавровий лист, накрити каструлю кришкою.
02
Промити ретельно шпинат під холодною водою, прибрати жорсткі стебла.
03
Поставити на вогонь велику каструлю, додати в неї залишене вершкове масло, викласти листя шпинату, присипаючи їх сіллю. Готувати на середньому вогні протягом 2 хвилин, при закритій кришці, до м'якості шпинату.
04
Відварені листя шпинату викласти на друшляк, вичавити рідину, дрібно нарізати. Перекласти в миску, додати до шпинату рікоту, і влити 150 мл. соусу. Додати сіль і перець за смаком, додати також тертий мускатний горіх, ретельно перемішати, додати в кінці горгонзолу.
05
На невеликій сковороді обсмажити кедрові горіхи 1 хвилину.
06
Форму змастити маслом, викласти чверть соусу, далі - третину суміші зі шпинату, посипати горіхами. Накрити листами тіста. Повторити все спочатку, між горіхами і пастою викласти третину тертого сиру моцарелла. Зробити ще один шар, зверху викласти тісто, далі залишений соус, моцарелу і пармезан.
07
Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 50-60 хвилин. Витягнути із духовки, дати охолонути протягом 10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores













.png)
 (1).png)
 (2).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)





 (1).png)
 (1).png)

 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)
 (1).png)