Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Воловани з грибами
Воловани з грибами

Воловани з грибами

Воловани з грибами - шалено смачно! Історія цієї страви почалася у Франції, коли помічник королівського кухаря, побачивши, як піднімається листкове тісто, вигукнув: "Метр, воно злітає в повітря! " З тих пір воловани підкорили весь світ. Ці невеликі кружечки з листкового тіста у вигляді маленьких стаканчиків , наповнені грибною начинкою , ідеально підійдуть і як закуска на святковий стіл, і як повсякденне блюдо для вашого домашнього меню. Ніжне повітряне тісто, що тане в роті і надзвичайно смачна начинка, вражає незвичним грибним ароматом і не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

Кількість порцій 10
Час приготування 45 хв

  1. 1. Листкове тісто (бездріжджове) — 250 г.
  2. 2. Яйце — 1 шт.
  3. 3. Печериці — 150 г.
  4. 4. Цибуля — 50 г.
  5. 5. Сметана — 5 ст. л.
  6. 6. Борошно — 0,5 ч. л.
  7. 7. Часник — 1 зубчик
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
  11. 11. Петрушка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тісто розкачати до 3-4 мм. у висоті. Вирізати кола діаметром приблизно 5 см.

  2. Половину отриманих кіл викласти на деко, застелене пекарським папером. Змастити збитим яйцем.

  3. З другої половини кіл зробити кільця. Для цього вирізати формочкою діаметром 3 см. маленькі кола. Можна використовувати кришку від пластикової пляшки.

  4. Отримані кільця викласти поверх цільних кіл, злегка притиснути. Поставити в розігріту до 200°C духовку. Випікати приблизно 20 хвилин.

  5. Готові воловани остудити.

  6. Цибулю почистити і дрібно порізати. Гриби дрібно порізати.

  7. Обсмажити цибулю на соняшниковій олії до прозорості.

  8. Додати гриби, перемішати, смажити поки не випариться вся рідина.

  9. Посолити, поперчити, додати дрібно нарізаний часник. Посипати борошном, перемішати.

  10. Додати сметану, перемішати, прогріти пару хвилин. Остудити.

  11. Серединку у воловані добре втиснути пальцем. Вкласти начинку.

  12. За бажанням можна прикрасити петрушкою.