Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Різотто з білими грибами та петрушкою
Різотто з білими грибами та петрушкою

Різотто з білими грибами та петрушкою

Різотто. Ця страва вважається чи не найпоширенішою в Італії. Хоча перша згадка про неї зустрічається не так вже давно, у вісімнадцятому столітті. Спочатку з'явилося різотто в Північній Італії, потім поширилося по всій країні, ну а далі і по всьому світу. Щоб різотто у вас вийшло не гірше, ніж його роблять італійці, слід використовувати спеціальний круглий рис, який багатий на крохмаль. Рис можна обсмажувати не тільки на вершковому маслі, а також на оливковковому, або на курячому жирі. У майже готову страву додають пармезан для ще більшого кремоподібного стану, не дивлячись на те, що у страві використовується рис з високим вмістом крохмалю.

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рис — 500 г.
  2. 2. Гриби білі — 350 г.
  3. 3. Часник — 2 зуб.
  4. 4. Олія оливкова — 5 ст. л.
  5. 5. Масло вершкове — 50 г.
  6. 6. Петрушка — 20 г.
  7. 7. Бульйон грибний — 1 л.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Сир пармезан — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби ретельно промити і тонко нарізати. Часник дрібно натерти, кинути його в сковороду з оливковою олією. Потім додати гриби і смажити на сильному вогні. Коли гриби будуть готові, додати сіль і подрібнену петрушку.

  2. Тим часом в іншу сковороду покласти шматочок вершкового масла і додати промитий рис. Потім поступово підливати бульйон, не забувати перемішувати все.

  3. Коли рис буде наполовину готовий, додати гриби. Потім продовжити підливати бульйон. Коли рис буде готовий остаточно - додати шматочок вершкового масла, тертий пармезан і петрушку, що залишилася.

  4. Розподілити все по тарілках. Тертий пармезан подавати окремо.