Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Персиковий безе-десерт
Персиковий безе-десерт

Персиковий безе-десерт

Ті, кому коли-небудь удостоїлося спробувати справжнє безе (його також називають меренгою), знають, що це – найніжніший десерт французької кухні із запечених яєчних білків, збитих з ванільним цукром. Безе таке ж легке і повітряне, як французький поцілунок (саме так і перекладається назва цього десерту). Особлива технологія приготування робить це тістечко м'яким і тягучим всередині з хрусткою закарамелізованою скоринкою зовні. Сьогодні пропонуємо Вам спробувати ніжне безе у складі найсмачнішого персиково-вершкового десерту. Процес приготування цих вишуканих ласощів вельми непростий і трудомісткий, однак, повірте, шикарний результат перевершить всі Ваші очікування.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яйця — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 9 ст. л.
  3. 3. Крохмаль — 1 ст. л.
  4. 4. Винний оцет — 1/2 ч. л.
  5. 5. Вершки 35% — 200 мл
  6. 6. Цукор ванільний — 5 г
  7. 7. Персик — 120 г
  8. 8. Шоколад — 40 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перемішати 2 столові ложки цукру і крохмаль.

  2. У чистому сухому посуді почати збивати білки. Через хвилину всипати решту цукру, збивати спочатку на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи. Коли з'явиться стійка міцна піна, всипати цукрово-крохмальну суміш і додати винний оцет. Збивати ще близько хвилини на середній швидкості.

  3. Розігріти духовку до 100 градусів.

  4. Перекласти масу в кондитерський мішок і висадити безе на деко, застелене пергаментним папером. Поставити в духовку. «Підсушити» таким чином безе протягом 40-60 хвилин.

  5. Збити вершки. Перед процесом збивання хвилин на 10 покласти коробочку з вершками в морозилку. Збивати також варто в холодній мисці, можна додатково поставити її в тарілку, наповнену льодом. Спочатку на маленькій швидкості, поступово її збільшуючи. Всипати ванільний цукор, не перестаючи збивати.

  6. Персик помити, видалити кісточки, нарізати на часточки.

  7. Шоколад натерти на тертці.

  8. Безе розламати на частини.

  9. Перекласти вершки в кондитерський мішок, викласти на дно келиха, далі укласти безе, часточки персиків, посипати тертим шоколадом і так чергувати шар за шаром.