Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › М'ятний брауні
М'ятний брауні

М'ятний брауні

Заповітна мрія будь-якого ласуна шоколадний брауні, який дуже популярний в Америці, був придуманий більше ста років тому на кухні легендарного чиказького готелю. Назва солодощі пішла від їх характерного коричневого кольору. Найцікавіше, що брауні – щось середнє між тортиком, тістечком і пудингом. Ось такий загадковий десерт, але який смачний. Весь секрет у дивовижній консистенції: приготований за класичним рецептом десерт виходить тягучим і «вологим» всередині із хрусткою цукровою скоринкою зовні. Сьогодні пропонуємо Вам трохи відійти від традиційної рецептури і спекти м'ятний брауні. Приємний освіжаючий аромат м'яти ідеально гармонує з насиченим шоколадним смаком цього десерту.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Шоколад чорний — 180 г.
  2. 2. Масло вершкове — 70 г.
  3. 3. Яйце куряче — 2 шт.
  4. 4. Цукор — 200 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 65 г.
  6. 6. М'ята — 20 г.
  7. 7. Ваніль — 3 г.
  8. 8. Горіхи — 50 г.
  9. 9. Пудра цукрова — 120 г.
  10. 10. Молоко — 20 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розтопити шоколад, розламаний на шматочки (60 грам), на водяній бані разом з вершковим маслом (30 грам), нарізаним кубиками. Яйця збити з цукром в пишну масу. Додати шоколадно-масляну суміш, просіяне борошно, промиту й дрібно нарізану м'яту і ваніль.

  2. Горіхи крупно нарізати. Додати горіхи в тісто і довести його до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180. Тісто вилити у форму (заповнювати на 3/4) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 25 хвилин. Дістати пиріг і дати охолонути.

  3. Збити цукрову пудру з 20 грамами масла. Покрити масою теплі брауні. Поставити на 1 годину в холодильник. Розтопити шоколад з маслом, довести до однорідності і нанести на поверхню пирога. Охолодити і прикрасити м'ятою.