Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Печиво з айвою
Печиво з айвою

Печиво з айвою

Впевнені, що таке печиво Ви ще не готували. Печиво з айвою - оригінальна, смачна випічка. Айва перебуває в близькому спорідненні з яблуками та грушами. За причини дуже терпкого і кислого смаку і можливих проблем з травленням сиру айву їсти не рекомендується. Її вживають, тільки піддавши тепловій обробці. Айву можна відварити або запекти, як у запропонованому рецепті. І тут відбуваються чарівні зміни: перед нами - м'який і солодкий фрукт, і фрукт, до слова, дуже корисний. Плоди айви багаті на пектинові сполуки. В них багато заліза. Дуже цінними є властивості, якими володіє айва: в'яжуча, кровоспинна, сечогінна і антисептична. Айва сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Кількість порцій 10
Час приготування 45 хв

  1. 1. Яйце куряче — 3 шт.
  2. 2. Цукор ванільний — за смаком
  3. 3. Борошно — 300 г
  4. 4. Розпушувач — 5 г
  5. 5. Пудра цукрова — 250 г
  6. 6. Масло вершкове — 60 г
  7. 7. Айва — 150 г
  8. 8. Лимон — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яйця, ванільний цукор і цукрову пудру ретельно розтерти ложкою до однорідності.. Додати розм'якшене вершкове масло. Лимон помити, цедру натерти на тертці. Додати до яєчної маси цедру та натерту на тертку айву і потроху додавати просіяне борошно, постійно перемішуючи.

  2. Із тіста сформувати тонкі "ковбаски" завдовжки близько 8-10 см. Айву, що залишилася,  нарізати тонкими скибочками, макнувши кожну скибочку в цукор. Деко змастити вершковим маслом, укласти на нього "ковбаски", кожну злегка розрізавши уздовж ножем. У розріз вкласти скибочку айви і випікати при 150 градусах протягом 30 хвилин.