Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Чанфайна
Чанфайна

Чанфайна

Ця страва, як не дивно, прийшла з Іспанії. Хоча судячи з назви можна подумати, що вона більш підходить східній кухні. Але тим не менш. Чанфайна, як і гарячі іспанці, любить приправи. Тому тут їх предостатньо. Вони, можна сказати, грають ключову роль - підкреслюють смак печінки. Часто курячу печінку замінюють на баранячу, тому ви можете брати будь-яку, яка вам більше подобається. Подавати краще всього печінку з рисом, тоді смак виходить особливо м'який та насичений. Соус, який виходить в процесі приготування, просочує рис, і тоді він виходить пряним і соковитим. Але рис цілком можна замінити будь-яким іншим гарніром. Ця страва досить універсальна.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Куряча печінка — 400 г.
  2. 2. Біле сухе вино — 70 мл.
  3. 3. Оливкова олія — 2 ст. л.
  4. 4. Цибуля — 1 шт.
  5. 5. Часник — 3 зубчика
  6. 6. Кориця — 1 ч. л.
  7. 7. Перець чилі мелений — 1 ч. л.
  8. 8. Зелень петрушки і кропу — за смаком
  9. 9. Панірувальні сухарі — 1 ст. л.
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Викласти печінку в каструлю, додати вино. Потім долити води, щоб рідина покривала печінку, але не більше. Поставити на вогонь. Варити на середньому вогні до закипання, потім ще 5 хвилин.

  2. Зварену печінку витягнути (не зливаючи рідини), порізати на невеликі шматки.

  3. Цибулю порізати невеликими кубиками, часник нарізати невеликими шматочками. Посмажити цибулю і часник на оливковій олії протягом 5 хвилин, потім додати воду і тушкувати ще кілька хвилин до випаровування рідини.

  4. Додати печінку до цибулі і часнику, і влити невелику кількість бульйону. Додати корицю і чилі. Тушкувати печінку близько 5-ти хвилин.

  5. Додати бульйон, що залишився, до печінки і панірувальні сухарі. Акуратно перемішати і довести до кипіння.

  6. Дрібно нарізати зелень петрушки і кропу. Додати до печінки. Посолити. Ще раз добре перемішати. Вимкнути вогонь. Накрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин.

  7. Приготовану страву можна подавати з будь-яким гарніром.