Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Печеня з курки з чорносливом в горщику
Печеня з курки з чорносливом в горщику

Печеня з курки з чорносливом в горщику

Печеня з курки з чорносливом в горщиках дуже смачна: курка виходить ніжною, картопля - розсипчастою, а чорнослив надає страві вишуканий, оригінальний смак. Готується досить просто, із завжди доступних і наявних інгредієнтів і часу багато не віднімає. Що б не готуватли в горщиках - картоплю, печеня, м'ясо - все буде дуже ніжним, соковитим і корисним для здоров'я. Продукти, які готуються при високій температурі у власному соку, та до того ж у «екологічному» посуді, зберігають максимум своїх смакових і вітамінних якостей. Смак страв, приготованих в горщику, виходить завжди приголомшливий. Подають печеню порційно прямо в горщиках.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Куряче стегно — 1 шт.
  2. 2. Картопля — 2 шт.
  3. 3. Помідори черрі — 3 шт.
  4. 4. Морква — 0,5 шт.
  5. 5. Чорнослив — 8 шт.
  6. 6. Бульон — 4 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Лавровий лист — 1 шт.
  10. 10. Цибуля-порей — 1 шт.
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Овочі почистити, зняти шкірку з м'яса і розділити на частини, кістки не видаляти. Картоплю нарізати тонкими кругляшками, помідори - четвертинками, чорнослив розділити навпіл.

  2. Цибулю-порей нарізати кільцями, моркву також нарізати кільцями. На сковороді, на середньому вогні, на соняшниковій олії обсмажити моркву.

  3. До моркви додати цибулю і смажити до м'якості овочів.

  4. Наповнити горщик бульйоном, на дно викласти картоплю, потім м'ясо.

  5. Наступний шар - обсмажені овочі.

  6. Потім помідори черрі, чорнослив і лавровий лист.

  7. Кожен шар солити і перчити за смаком.

  8. Закрити горщики кришкою і поставить в холодну духовку, томити протягом години при температурі 180°C.

  9. Потім акуратно перемішати печеню ложкою і помістити в ще теплу духовку на півгодини до повної готовності.