Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Смажений тофу по-китайськи
Смажений тофу по-китайськи

Смажений тофу по-китайськи

Перед тим , як приготувати смажений тофу по-китайськи трошки надамо вам деякої інформації. Тофу - це сир, який прийшов в нашу кухню з Азіатських країн, зокрема з Китаю, Японії, Кореї. Сир тофу - це нетрадиційний сир, тобто це соєвий сир. Головним чином його використовують в китайській і японській кухнях. На смак в сирому вигляді він нейтральний, тому його включають до складу різних страв. Наприклад, взяти нашу страву смажений тофу по-китайськи. У цій страві сир тофу розкривається повністю і набуває відмінного і ніжного смаку, у страві він стає дуже ароматним. Корінь імбиру надає гостроти страві, а рисове вино підкреслює смаки кожного з інгредієнтів. Приємного апетиту!

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Тофу — 400 г
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Борошно — 30 г
  4. 4. Рисове вино або херес — 5 мл
  5. 5. Сіль — 15 г
  6. 6. Цибуля — 2 г
  7. 7. Корінь імбиру — 2 г
  8. 8. Свиняче сало — 100 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тофу наріжте ромбиками шириною 6 мм.

  2. Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.

  3. Розкладіть тофу на тарілці, посипте цибулею, імбиром, сіллю, полийте рисовим вином (його дуже приблизний європейський аналог - херес або інше біле вино). Залиште на якийсь час, щоб тофу добре ввібрав в себе смак і аромат приправ і спецій.

  4. Тим часом в окремому посуді злегка збийте яйця.

  5. Сало наріжте на шматочки, покладіть в сковороду, розтопіть, шкварки видаліть. Отриманий жир трохи розігрійте на сильному вогні.

  6. У широку тарілку насипте борошно. Обваляйте в ній шматочки тофу, після умочіть їх в збиті яйця. Після опустіть шматочки тофу на сковороду з розігрітим жиром. Обсмажуйте з двох сторін.

  7. Коли тофу набуде золотавого кольору, виловіть його шумівкою і викладіть на тарілку. Подавайте тофу з соєвим соусом. При подачі його також можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.