
Смажений тофу по-китайськи
- 1. Тофу — 400 г
- 2. Яйця — 2 шт.
- 3. Борошно — 30 г
- 4. Рисове вино або херес — 5 мл
- 5. Сіль — 15 г
- 6. Цибуля — 2 г
- 7. Корінь імбиру — 2 г
- 8. Свиняче сало — 100 г
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Львів Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Степана Бандери 15А
-
METRO Харків Кільцевий шлях 8
-
FOZZY Проліски Броварська 2а
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Megamarket Київ Сурикова 3
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Київ Григоренко 43
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
Етапи готування
Тофу наріжте ромбиками шириною 6 мм.
Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.
Розкладіть тофу на тарілці, посипте цибулею, імбиром, сіллю, полийте рисовим вином (його дуже приблизний європейський аналог - херес або інше біле вино). Залиште на якийсь час, щоб тофу добре ввібрав в себе смак і аромат приправ і спецій.
Тим часом в окремому посуді злегка збийте яйця.
Сало наріжте на шматочки, покладіть в сковороду, розтопіть, шкварки видаліть. Отриманий жир трохи розігрійте на сильному вогні.
У широку тарілку насипте борошно. Обваляйте в ній шматочки тофу, після умочіть їх в збиті яйця. Після опустіть шматочки тофу на сковороду з розігрітим жиром. Обсмажуйте з двох сторін.
Коли тофу набуде золотавого кольору, виловіть його шумівкою і викладіть на тарілку. Подавайте тофу з соєвим соусом. При подачі його також можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.