Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Zakaz.ua Рецепти › Зелений гаспачо із авокадо
Зелений гаспачо із авокадо

Зелений гаспачо із авокадо

Гаспачо - популярна страва іспанської кухні: у будь-якому місцевому ресторані є свій фірмовий рецепт її приготування. Гаспачо являє собою холодний суп із перетертих або пюрірованих сирих овочів або фруктів. Існує безліч різних варіантів приготування цієї страви. Зелений гаспачо із авокадо - дуже смачний, простий у приготуванні і що дуже важливо: корисний суп-пюре. Особливу увагу, напевно, звернуть на цей суп ті, хто хоче схуднути або просто дотримується здорового харчування. Пюріровані за допомогою блендера сирі інгредієнти: авокадо, огірок, часник, зелений лук і листочки базиліка із додаванням соку лайма не піддаються термічній обробці.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Авокадо (дуже стиглий) — 1 шт.
  2. 2. Огірок (великий) — 1 шт.
  3. 3. Базилік (зелений) — 1 маленький пучок
  4. 4. Часник — 1 зубчик
  5. 5. Зелена цибуля — 1 маленький пучок
  6. 6. Цибуля (дрібна) — 1 шт.
  7. 7. Морська сіль — 1 ч. л.
  8. 8. Лайм — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Авокадо розрізати навпіл, видалити кісточку і за допомогою ложечки витягнути м'якоть.

  2. Огірок розрізати на кілька шматочків (шкірку не знімати).

  3. Цибулю нарізати не дуже дрібно.

  4. Лайм розрізати навпіл і видавити з нього сік.

  5. М'якоть авокадо, огірок, цибуля і сік лайма прибрати в холодильник - їх потрібно як слід охолодити.

  6. Тим часом зубчик часнику очистити і нарізати. Зелену цибулю покришити.

  7. У чашу блендера помістити авокадо, огірок, цибулю, часник, зелену цибулю і листочки базиліка, влити сік лайма і 2 склянки дуже холодної води і робити пюре з усього до отримання однорідної маси. Посолити і добре перемішати.

  8. Прибрати гаспачо в холодильник і розлити по тарілках безпосередньо перед подачею. Прикрасити часточками лайма чи листочками базиліку.