Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти › Запіканка з кальмарами (рецепт для НВЧ-печі)
Запіканка з кальмарами (рецепт для НВЧ-печі)

Запіканка з кальмарами (рецепт для НВЧ-печі)

Цей рецепт сподобається навіть тим, хто не любить кальмари. Запіканка не завдасть клопоту в приготуванні, а дивовижне поєднання продуктів допоможе урізноманітнити меню. Картопляна запіканка з кальмарами - ніжна на смак, ароматна, але в той же час дуже ситна. Готовій запіканці потрібно дати трохи охолонути, покласти зверху плоске блюдо і перевернути форму. Потім акуратно зняти форму. Перед подачею на стіл потрібно шматочком вершкового масла промазати всю запіканку, щоб зробити її ще більш ніжною і приємною на смак, і зверху присипати рубаним кропом. На гарнір до неї можна подати салат, приготований з будь-яких свіжих сезонних овочів.

Кількість порцій 5
Час приготування 30 хв

  1. 1. Картопля — 8 шт.
  2. 2. Кальмари (свіжі) — 0,5 кг.
  3. 3. Цибуля — 2 шт.
  4. 4. Олія — 3 ст. л.
  5. 5. Яйце — 1 шт.
  6. 6. Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
  7. 7. Вершкове масло — 30 г.
  8. 8. Сіль, перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготоване філе кальмарів промити. Налити в каструлю 1 л. води. Довести до кипіння. Опустити кальмар в киплячу воду. Готувати 3 хвилини. Покласти остигати.

  2. Пропустити охололий кальмар через м'ясорубку. Очищену цибулю нарізати кубиками. Пересипати в сковорідку з рослинною олією (3 ст. л.). Додати слідом кальмари. Посолити, поперчити і обсмажити.

  3. Приготувати картопляне пюре: відварити, посолити за смаком, потім розім'яти. Додати вершкове масло, і воду, в якій він готувався (або молоко). Перемішати. Збити до появи пишної маси.

  4. Спеціальну посудину для мікрохвильової печі змастити маслом. Обсипати панірувальними сухарями. Викласти половину пюре, потім кальмари, цибулю, в завершенні - картопляне пюре, що залишилося.

  5. Зверху суміші посипати сухарі. Запікати в НВЧ при потужності 900 кВт близько 8 хвилин. Дати остигнути готовій запіканці. Додати при подачі вершкове масло, прикрасити зеленню.